POM2018 oli onnistunut tapahtuma - SiiRalaisia mukana

8.3.2018

H55-sarjan Pauli Kukkola.
Ei ole savolaisesta hyväkulkuisesta talousmetsästä tietoakaan.

Vuosittainen alkuvuodesta järjestettävä Portugal O-meeting keräsi jälleen innokkaita suunnistajia ympäri maailmaa aloittamaan kilpailuvuoden. Siilin Rastin värit olivat jälleen edustettuina Euroopan länsilaidalla.

Portugal O-meeting sisältää viisi kisaa neljän päivän aikana. Kilpailut käytiin Lissabonin itäpuolella Evoran ja Portelin kaupunkien alueella. SiiRasta mukana olivat Petri Väänänen (H40) ja Pauli Kukkola (H55).

Kaksi kilpailua juostiin molempien kaupunkien keskiaikaisissa keskustoissa, joten sokkeloa ja vaativuutta riitti suomalaiseen ruutukaavakeskustaan tottuneille.

- Ensimmäinen seitsemän kilometrin kaupunkisprintti oli vaikea astmakohtauksen takia, suoritus meni kävelyksi. Saatuani lääkityksen kuntoon loput kisat menivät hyvin. Kokonaissijoitus rastiviikolla oli 7. / 54. ja todennäköisesti olisin ollut kolmen sakissa ilman ekan päivän vastoinkäymisiä, Väänänen totesi.

”Pete” voitti oman sarjansa Portelissa juostussa jälkimmäisessä sprintissä. Kukkola oli omassa sarjassaan neljäs.

- Omat suoritukset olivat kokonaisuutena vielä talviterässä. Yösprintti onnistui kuitenkin hyvin, Kukkola tuumasi.

Maastomatkat olivat erittäin miellyttäviä, juoksupohja oli nopea ja SiiRan veteraaniosaston Kukkola luonnehtikin pohjaa ”kuin Tarinan greenejä pitkin olisi mennyt”.

- Vaikka maasto olikin nopeaa, rastinotto oli pienissä piikkipuskissa todella vaativaa. Muuten kyseiset laidunmetsät olivat todella mukavia, Väänänen kehui.

Molemmat viikolle osallistuneet punavalkopaidat olivat tyytyväisiä viikon järjestelyihin. Matkaseuraksi kaivattaisiinkin jatkossa enemmän oman seuran värejä kantavia suunnistajia. Portugalin suunnistusviikolla olosuhteet ja puitteet ovat Väänäsen ja Kukkolan mukaan kunnossa.

- Kartat ovat hyvät ja täällä tehdään muutenkin laatutyötä taustojen osalta, Väänänen painotti.

Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan muiden Siilin Rastin jäsenten kanssa talviaikaan pidettäville ulkomaan rastiviikoille, kannattaa ottaa yhteyttä Pauliin (kts. yhteystiedot-osio sivuiltamme).