Siiralaiset KLL:n suunnistuskisoissa 2010

Vuosittaiset Koululiikuntaliiton suunnistusmestaruuskilpailut kisailtiin tänä vuonna Ikaalisissa, Vatulan ampumaradan läheisyydessä 27.–28.8.2010. Kirkkojärven suon ja kallion peittämä maasto tarjosi erinomaiset puitteet reilulle 1500 nuorelle suunnistajalle kolmosluokkalaisista abiturientteihin. Rasteja etsittiin perjantaina henkilökohtaisessa kisassa ja lauantaina yli 300 joukkueen voimin viesteissä. KLL:n kilpailut ovat merkittävä tapahtuma varsinkin alle 14-vuotialle suunnistajille, joille kilpailu on epävirallinen SM-kilpailu. Perjantaipäivälle osuva henkilökohtainen kilpailu tarkoittaa samalla myös hieman erilaista koulupäivää.

Siilinjärven kuntaa kisoissa edustivat Eetu Savolainen Siilinjärven lukiosta, Salla Voutilainen Siilinlahden koulusta, Jenni Oravainen Hamulan koulusta, Joni Rönnemaa Siilinlahden koulusta ja Siiri Rasa Pöljän koulusta. Siilin Rastia edustavista nuorista parhaiten menestyi Eetu Savolainen, joka saavutti mitalin H16-sarjassa 7. sijallaan. Lähelle mitalisijaa pääsi myös SiiRan nuori lupaus Salla Voutilainen, joka oli D12-sarjassa 13. Jenni oli D11TR-sarjassa 50. ja Joni H11TR-sarjassa 49. Sarjassa D9RR Siiri Rasa oli 84.

Lauantaina kisailtu suunnistusviesti on suurin nuorten suunnistusviesti Nuorten Jukolan jälkeen. Siilinjärveläisistä viesteissä parhaiten menestyi niin ikään Eetu Savolainen. Hän suunnisti yli 16-vuotiaiden sarjassa Kuopion kakkosjoukkueessa, jonka muut viestinviejät olivat kuopiolainen Emilia Mänttäri avausosuudella ja nilsiäläinen Markus Räsänen kakkososuudella. Heidän sijoituksensa kovaa juoksukuntoa vaatineessa viestissä oli 9. Tällä kertaa viestin voiton em. vanhimpien sarjassa vei Helsingin joukkue, jonka juoksijat olivat Mäkelänrinteen urheilulukion oppilaita. "Märskyn" menestystä säesti kaksoisvoitto, kun Helsingin kakkosjoukkue otti hopeaa. Hankasalmen suunnistuslukion oppilaista koostunut joukkue oli kolmas. Kovatasoisista viesteistä kertoo se, että lukiolaisten viestin kuusi nopeinta joukkuetta saapuivat maaliin 55 sekunnin sisällä. Siilinjärven nuoremmat suunnistajat Joni, Salla ja Jenni osallistuivat alle 13-vuotiaiden sarjaan sijoittuen 50.

Osanottajat olivat kilpailujen järjestelyihin tyytyväisiä, joten lienee todennäköistä, että ensi vuonna Lapualla käytäviin kisoihin lähtee taas reipas osallistujajoukko Siilinjärveläisiä.