Kuntorastit 27.7. Vuorimäen kartalla

26.7.2022

Keskiviikon 27.7.2022 kuntorastit pidetään Vuorimäen monipuolisessa kangasmaan talousmetsämaastossa. Navigointiosoite Maaningantie 316, josta Vuorimäki -opasteen suuntaan jatketaan rastilippuja seuraten n. 2,2 km kartanmyyntipisteelle.

Varo tällä osuudella tapahtuvaa soranajoliikennettä! Autojen parkkeeraaminen lopun kapealle tieosuudelle tehtävä mahdollisimman laitaan ja teiden kapeimpia kohtia välttäen mahdollistaen autojen riittävä sivuutusleveys. Autot parkkeerataan vain toiselle puolelle tietä. Suosittelemme kimppakyytien lisäksi myös polkupyörällä paikalle saapumista sopivan alkulämpimien saamiseksi, jos asustat sopivan matkan etäisyydellä Vuorimäeltä.

Paikka ja aika:
20.7. klo 17-19, Vuorimäki. Maaliin viimeistään klo 20. Ilmoittauduthan maalissa järjestäjille, vaikka jättäisit radan kesken. Näin vältymme turhilta huolilta ja etsintäpartion järjestämiseltä.

Radat:
A-rata on pituudeltaan 6,0 km ja kartan mittakaava 1:10 000. Tämä rata haastaa suunnistajat heti alusta alkaen, joten huolehdithan alkulämpimistä ennen lähtöleimausta. Kun edellisillä viikoilla on hiottu rastityöskentely ja rasteilta lähdöt huippuunsa, niin pidetään nämä opit nyt tiukasti mielessä mutta keskitytään tällä erää nopeimpien reittivalintojen tekoon. Monella rastivälillä on tarjolla kahdesta kolmeen ratamestarin kaavailemaan reittivaihtoehtoa. Edetäkö suoraan rynnäköllä vai olisiko koukkauksen paikka, löydätkö juuri sinä sen nopeimman reitin?

B-rata on pituudeltaan 3,9 km ja kartan mittakaava 1:7 500. Tämän radan alku ei ole fyysisesti niin tiukka kuin A-radan lähtö, vaan voit alun rastiväleillä tukeutua tarvittaessa polkuverkostoon. Kun alkupuolen rataa maasto on tullut tutuksi, siirrytään poluttomaan metsään samoille rastipisteille A-radan kanssa haastavammille rinne- ja tarkkaa maastonlukua vaativimmille rastipisteille.

C-rata on pituudeltaan 1,6 km ja kartan mittakaava 1:5 000. Radan rastivälien etenemiseen voi hyödyntää hyvin alueen metsämaastoksi laajahkoa polku- ja traktoriuraverkostoa, mutta rastipisteet sijaitsevat yhtä rastia lukuun ottamatta aina noin 50 m päässä lähimmästä polusta tai muusta urasta. Toki osa rastiväleistä on mahdollisuus edetä ilman urastoon tukeutumista suunnistajan halutessa haastaan itsensä.

A- ja B-ratojen välissä on juomarasti, johon voi kisakeskuksesta käsin käydä jättämässä oman juomapullonsa tai ottaa järjestäjien pönikästä huikat.

Hinnat ja ilmoittautuminen:
Ilmoittautuminen ja karttamaksu joko paikan päällä tai etukäteen Rastilipussa. https://www.rastilippu.fi/kuntorastit/tapahtuma/8117d3eb-147d-4367-8aac-64acdbbe7b2c

Jos maksat etukäteen Rastilipun kautta, maksusuoritus näkyy automaattisesti, kun ilmoittaudut lähdössä.

Karttamaksu 7 €
SiiRan jäsen, opiskelija ja varusmies 4 €
Emit-vuokra 1 €
Iltarastien ratamestarit ja alle 16 -vuotiaat veloituksetta.

Maksutavat:
Rastilippu, maksukortti, käteinen ja eri liikuntaedut mobiilisti tai setelillä: Smartum, Edenred, ePassi, Eazybreak. Emit-kortin vuokran maksu ainoastaan paikan päällä.

Ratamestariryhmä:
Olli Piiparinen, Petteri ja Sirpa Lintunen