Käärmelahden kuntorasteilla 17.8. tarjolla pitkän matkan kilpailusimulaatio

16.8.2022

Tämän viikon kuntorastien teemana A-radalla on pitkän matkan suunnistus. Pitkän A:n tilaajille luvassa on reitinvalintahaaste, jossa jokainen rastipistekään ei ole helpoimmasta päästä. A-lyhyt on hieman teknisempi, mutta sisältää silti pitkiä välejä.

Valitettavasti pohjoissavolainen metsätalous yllätti ratamestarit, joten paikoitellen kartalla näkyvät vihreät alueet ovat hyvinkin avoimia ja huonokulkuisia. Rastin löytymiseen näillä ei ole kuitenkaan vaikutusta, mutta näkymä ei täsmää karttaan piirretyn kanssa.

Paikka ja aika:
17.8. klo 17-19 Käärmelahdessa. Opastus kantatieltä 77 Siilinjärven suunnasta n. 10 km hieman ennen Keskimmäisen risteystä (navigointiosoite Siilinjärventie 1113, Maaninka).

Maaliin viimeistään klo 20. Ilmoittauduthan maalissa järjestäjille, vaikka jättäisit radan kesken. Näin vältymme turhilta huolilta ja etsintäpartion järjestämiseltä.

Radat:
A: 6,9 km
Yhdeksän rastin reitinvalintahaaste. Pisin rastiväli lähes 2 km. Suoraan meneminen ei ole todellakaan paras vaihtoehto monellakaan välillä. Vältätkö käyrät vai vihreän läpi puskemisen? HUOM! Karttoja vain 20 kpl – ei ennakkovarauksia.
Suosittelemme rataa ainoastaan lisenssisuunnistajille ja kokeneemmille A-radan kuntosuunnistajille.

A-lyhyt: 4,9 km:
Hieman teknisempi, mutta silti reitinvalintoihin painottuva haaste lämpimään loppukesän iltaan. Tämä on rutinoituneen mutta vähemmän masokismiin taipuvan kuntosuunnistajan valinta.

B: 3,7 km
Perinteinen B-rata, jossa stopparit ja selkeät kohteet löytyvät läheltä.

C: 1,7 km
Lyhyitä rastivälejä ja nopeaa rastinottoa. Muista katsoa lähtösuunta! Hiekkaharjulla kello tykkää rohkeasta oikomisesta.

Tuoreet hakkuut vaikeuttavat hieman etenemistä C-radan alussa ja B-radan keskiosassa.

Hinnat ja ilmoittautuminen:
Ilmoittautuminen ja karttamaksu joko paikan päällä tai etukäteen Rastilipussa. https://www.rastilippu.fi/kuntorastit/tapahtuma/a2128071-9555-4e52-99f4-a53f837577c3

Jos maksat etukäteen Rastilipun kautta, maksusuoritus näkyy automaattisesti, kun ilmoittaudut lähdössä.

Karttamaksu 7 €
SiiRan jäsen, opiskelija ja varusmies 4 €
Emit-vuokra 1 €
Iltarastien ratamestarit ja alle 16 -vuotiaat veloituksetta.

Maksutavat:
Rastilippu, maksukortti, käteinen ja eri liikuntaedut mobiilisti tai setelillä: Smartum, Edenred, ePassi, Eazybreak. Emit-kortin vuokran maksu ainoastaan paikan päällä.

Ratamestariryhmä:
Timo Tolonen ja Elmeri Voutilainen